Fortuna prezidentské volby USA 2024

VSAĎTE SI na voLby s bonusEm

VoLby

USA

českO

TOP Bonus

Články

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Nejen Tipsport, Chance nebo Betano, ale i Fortuna prezidentské volby USA 2024 zařadila do svojí kurzové nabídky. Podívejte se na náš přehled, na co všechno si v souvislosti s volbami hlavy státu v USA můžete vsadit.

Fortuna sázky na prezidenta

U Fortuny již tradičně nabízejí pestrou paletu různých sázek na volby, ať už se jedná o volby do Poslanecké sněmovny, senátní volby nebo volby prezidenta.

Kromě českých voleb jsou oblíbené i sázky na volby v zahraničí, mezi nimi pak dominují zejména volby prezidenta USA, které se konají začátkem listopadu.

V článku najdete

Fortuna bonus na sázky na volby v Americe

Abyste si mohli vsadit na prezidentské volby, nemusíte riskovat svoje peníze. Založte si herní účet u Fortuny a dostanete bonus, za který si následně můžete vsadit zdarma a bez rizika. Pro nové hráče nabízí Fortuna 300 Kč jen za registraci, kromě toho lze získat až 600 Kč bonus na první vklad.

Fortuna prezidentské volby v USA kurzy na vítěze

Základní příležitostí, na kterou nejen Fortuna, ale i ostatní sázkové kanceláře vypsaly kurzy, je sázka na vítěze prezidentských voleb v USA.

U Fortuny byly kurzy vypsané na 7 osobností, i když v praxi měli reálnou šanci na vítězství pouze Donald Trump nebo Kamala Harris. Aktuálně už se ale dá u Fortuny vsadit pouze na hlavní 2 kandidáty.

Donald Trump1.57
Kamala Harris 2.35

Kurzy na vítěznou stranu u volby prezidenta

Tipnout si můžete také na to, ze které strany bude vítěz prezidentských voleb v USA. Vzhledem k tomu, že šanci na výhru mají jen Kamala Harris a Donald Trump, jsou i v tomto případě kurzy shodné.

Jestli si tedy vsadíte na Republikány nebo na Trumpa, vyjde to nastejno. To samé platí pro sázku na výhru Demokratů, je to to samé, jako sázka na Harris. Možnost, že by vyhrál nezávislý kandidát, je prakticky vyloučená.

Republikáni1.57
Demokraté2.35
Nezávislí50.00

Sázky na pohlaví nového prezidenta USA

Kromě sázky na to, ze které strany bude nový prezident, si u Fortuny můžete tipnout i na to, zda se jím stane muž nebo žena. I v tomto případě jsou ale kurzy na muže shodné s kurzy na Trumpa a u ženy shodné s kurzy na Harris. Žádný jiný kandidát šanci na výhru nemá.

Muž1.57
Žena2.35

Fortuna volby prezidenta – lidové hlasování

Zajímavou příležitostí, specifickou pro americké volby, je tip na to, kdo se stane vítězem lidového hlasování.

Tím je myšleno, který kandidát získá nejvíce hlasů. Americký volební systém je totiž trochu jiný než ten český a o vítězi voleb rozhodují hlasy volitelů, nikoliv prostý součet hlasů voličů.

V tomto případě je favorit jasný, očekává se, že více hlasů bude mít Kamala Harris. Klidně tak může dojít ke stejné situaci jako v roce 2016, kdy volby vyhrál Donald Trump, i když Hillary Clinton volilo o cca 2,5 milionů více lidí. Clinton tehdy na hlasy voličů vyhrála v poměru 48:46, na hlasy volitelů ale zvítězil Trump 57:42.

Kamala Harris 1.30
Donald Trump3.15
Fortuna prezidentské volby USA 2024 - Harris vs. Trump
Zdroj: reuters.com

Kurzy na vítěze ve všech 50 státech USA

Sázková kancelář Fortuna se americkým prezidentským volbám věnuje skutečně na maximum, vsadit si tak u ní můžete i na vítěze ve všech 50 státech USA.

Kurzy na jednotlivé státy naleznete zde.

V některých státech si lze vsadit pouze na jednoho kandidáta, jde pouze o ty státy, kde je favorit naprosto jednoznačný. Naopak nejzajímavější jsou tzv. swing states, které mohou o celkovém vítězi rozhodnout.

Těmi jsou letos Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Severní Karolina, Pensylvánie a Wisconsin.

Volby prezidenta USA u dalších sázkových kanceláří

Na volby prezidenta USA si můžete vsadit i u dalších českých sázkových kanceláří, kurzy na ně najdete např. u Tipsportu, Chance, Betana nebo Sazkabetu.

U všech zmiňovaných sázkovek jsou vypsané nejen kurzy nejen na vítěze, ale i na to, kdo vyhraje volby v jednotlivých státech USA.

Zdroje: ifortuna.cz, irozhlas.cz, reuters.com