Kamala Harris – kandidátka na prezidentku USA: životopis, rodina, kurzy

VSAĎTE SI na voLby s bonusEm

VoLby

USA

českO

TOP Bonus

Články

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Po odstoupení Joe Bidena bude mít Donald Trump nového protivníka. Jeho soupeřem by se měla stát současná viceprezidentka USA Kamala Harris. Podívejte se na informace o jejím životě, vzdělání, kariéře a rodině a kde si na její výhru můžete vsadit.

Kamala Harris

Listopadové prezidentské volby USA slibují dramatický souboj, místo Joe Bidena do něj vstupuje Kamala Harris, která má velkou šanci stát se první ženou v této roli. Jejím soupeřem je bývalý prezident Donald Trump, který do této funkce kandiduje potřetí za sebou.

V článku naleznete

Kamala Harris přehled

KandidátkaKamala Harris
Datum narození20. října 1964
Předchozí funkceviceprezidentka USA, senátorka
Navrhující stranaDemokratická strana
Kde si vsaditTipsport, Fortuna, Chance, Betano, Sazkabet

Kamala Harris životopis

Kamala Harris je současná viceprezidentka USA, v minulosti byla generální prokurátorkou a senátorkou za stát Kalifornie. Na prezidenta kandiduje proto, protože Joe Biden se kandidatury vzdal a podpořil ji, stejně tak jí vyjádřila podporu i řada předních Demokratů.

Kamala Harris vzdělání

Na základní školu chodila Kamala Harris v Montrealu, kde studovala ZŠ s výukou ve francouzštině. V roce 1981 odmaturovala na Westmount High School a přesunula se do Washingtonu. V něm vystudovala Howard University, roku 1986 získala tituly v oborech ekonomie a politologie.

Po návratu do Kalifornie studovala práva na Hastings College of the Law na University of California, kde v roce 1989 získala titul doktorky práv a o rok později byla přijata do advokátské komory.

Kariéra Kamaly Harris

V roce 2002 se Kamala Harris stala prokurátorkou v San Franciscu, v roce 2010 pak generální prokurátorkou Kalifornie. Tento post pak obhájila i o 4 roky později. Roku 2016 byla v Kalifornii zvolena senátorkou.

Funkci senátorky vykonávala Kamala Harris v letech 2017 – 2021 a v té době také uvažovala o kandidatuře na prezidentku USA, nakonec ale žádost stáhla. V roce 2021 se pak stala první viceprezidentkou USA, mimochodem jako první nebělošská žena v historii.

Kamala Harris rodina

Oba rodiče Kamaly Harris pocházejí ze zahraničí, její otec Donald Jasper Harris pochází z Jamajky a je profesorem ekonomie na univerzitě ve Stanfordu. Její matka Shyamala Harrisová byla původem z Indie a pracovala jako onkoložka.

Kamala Harris má ještě sestru, která je také vysokoškolsky vzdělaná (vystudovala ekonomii, právo a politologii) a v minulosti byla státní zástupkyní a ministryní spravedlnosti státu Kalifornie.

V roce 2014 se vdala, jejím manželem se stal právník Douglas Emhoff. Děti spolu nemají, do svazku ale Emhoff přivedl svoje děti z předchozího manželství – dceru Ellu a syna Colea.

Kamala Harris
Zleva: nevlastní syn Cole, manžel Douglas, Kamala Harris, nevlastní dcera Ella (Zdroj: CBS News)

Kamala Harris kandidátka na prezidentku

Kamala Harris je členkou Demokratické strany a patří k jejímu progresivnímu křídlu. Podle jejího hlasování v roli senátorky patřila k nejvíce levicovým členům této komory.

K jejím důležitým programovým bodům patří zejména obhajoba práva žen na potrat, podpora LGBT osob nebo ochrana klimatu. Zatímco ve společenských otázkách zastává liberální hodnoty, v ekonomické oblasti jsou její názory levicové – podporuje zvýšení minimální mzdy, více práv pro odbory a zaměstnance nebo vyšší daně pro bohaté lidi a korporace.

Kamala Harris kurzy na vítězství

Zatímco Joe Biden byl po prezidentské debatě jasným outsiderem a bookmakeři mu nedávali moc vysoké šance na zvolení, u Kamaly Harris je situace úplně jiná. Rozdíl mezi kurzy na Trumpa a na Harris není tak velký, navíc se postupně snižuje. Podívejte se na aktuální kurzy u českých sázkových kanceláří:

Kurzy na volby u Tipsportu

Na prezidentské volby v USA si můžete vsadit u největší české sázkové kanceláře, kde se pravidelně vypisují kurzy na nejdůležitější politické události u nás i ve světě.

Tipsport kurzy na Kamalu Harris

Jestliže se sázkou váháte, možná vás přesvědčí to, že Tipsport vám za registraci připíše 300 Kč na účet. Můžete si tak na volby vsadit zdarma a bez rizika.

Tipsport kurzyKamala Harris – vítěz prezidentských voleb1.75

Chance kurzy na volby prezidenta

Stejné možnosti jako u Tipsportu máte i u Chance. Ta patří do stejného holdingu a nabízí tak nejen shodnou nabídku příležitostí, ale i výši jednotlivých kurzů.

Chance kurz na Kamalu Harris

Bonus pro nové klienty je u sázkové kanceláře Chance 200 Kč. Získá je každý, kdo se u této sázkovky nově zaregistruje, za další vklad je možné dostat ještě další vstupní bonus až 2 000 Kč.

Chance kurzyKamala Harris – vítěz prezidentských voleb1.75

Betano sázky na politiku

Pestrou nabídku sázkových příležitostí na nejrůznější volby má na svém webu také Betano. U něj můžete najít i politické sázky z řady zemí, které jiné české sázkovky nenabízeji.

Kurzy Betano na Kamalu Harris

U Betana navíc mají atraktivní bonus pro nové hráče, jen za registraci a ověření účtu u něj dostanete 500 Kč. Nezapomeňte bonus využít a vsadit si třeba právě na volby prezidenta USA.

Betano kurzyKamala Harris – vítěz prezidentských voleb1.80

VIDEO: Oznámení kandidatury

Kamala Harris kontakt

V tabulce uvádíme odkaz na oficiální webové stránky Kamaly Harris a její sociální sítě, na nichž můžete sledovat aktuální dění v její volební kampani.

Webkamalaharris.com
FacebookKamalaHarris
TwitterKamalaHarris
Instagramkamalaharris
YouTube@kamalaharris
TikTok@kamalaharris

Prezidentské volby USA 2024

Prezidentské volby se letos v USA uskuteční v úterý 5. listopadu. Pokud se nestane něco nečekaného, střetnou se v nich proti sobě bývalý republikánský prezident Donald Trump a současná demokratická viceprezidentka Kamala Harris. Její kandidaturu ještě musí potvrdit sjezd Demokratů, který se uskuteční 19. srpna.

Zdroje: wikipedia.org, tipsport.cz, chance.cz, betano.cz