Tipsport prezidentské volby USA 2024

VSAĎTE SI na voLby s bonusEm

VoLby

USA

českO

TOP Bonus

Články

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V Americe si už brzy zvolí nástupce Joea Bidena a to je skvělá příležitost si vsadit. Tipsport prezidentské volby USA 2024 ve své nabídce má, podívejte se na jeho nabídku kurzů.

Tipsport sázky na volby prezidenta USA

Prezidentské volby v USA se konají v úterý 5. listopadu, hlavními dvěma kandidáty jsou Kamala Harris za Demokraty a Donald Trump za Republikány.

Vsadit si na ně můžete i u Tipsportu, který nabízí hned několik možností, jak volby tipovat. Kromě tradiční sázky na vítěze lze tipovat i kdo získá více hlasů voličů nebo který kandidát vyhraje v jednotlivých státech USA.

V článku najdete

Tipsport bonus na sázky na volby v Americe

Vsadit na volby prezidenta USA si můžete dokonce i tak, aniž byste museli riskovat peníze. Založte si účet u Tipsportu a jen za samotnou registraci dostanete bonus 300 Kč. Za ně si následně můžete na volby vsadit zdarma a bez rizika.

Tipsport volby USA prezidenta – sázky na vítěze

Asi nejzajímavější je klasická sázka na to, kdo se stane novým prezidentem.

Bookmakeři Tipsportu tyto kurzy vypsali na všech 6 kandidátů, kromě Harris a Trumpa si tak můžete vsadit např. na zástupce Libertariánů nebo Zelených.

Reálně ale šanci na vítězství mají pouze Donald Trump a Kamala Harris. Že by americké prezidentské volby vyhrál kandidát jiné strany, než jsou Demokraté a Republikáni, se naposledy stalo v roce 1848, kdy vyhrál Zachary Taylor.

Nikdy v minulosti ještě prezidentkou USA nebyla žádná žena, Kamala Harris tak má jedinečnou šanci přepsat historii. Šanci má vysokou, kurzy na oba kandidáty jsou poměrně vyrovnané a Harris je pro Trumpa rozhodně silnější soupeřkou než byl Biden.

Donald Trump1.58
Kamala Harris2.34
Chase Oliver2 550.00
Jill Stein2 550.00
Joseph Foreman3 000.00
Cornel West3 000.00

Lidové hlasování – kdo získá více hlasů?

Vzhledem k tomu, že v USA mají úplně jiný prezidentský systém, může dojít k tomu, že nevyhraje ten, kdo získá nejvíce hlasů voličů. To se mimochodem stalo už v roce 2016, kdy měla Hillary Clinton více hlasů, Donald Trump ale získat vyšší počet volitelů, což je rozhodující.

U těchto voleb je jasným favoritem lidového hlasování Kamala Harris. Zatímco u sázek na vítěze jsou kurzy nesmírně vyrovnané a neustále se přelévají ze strany na stranu, u celkového počtu hlasů se mnohem více věří kandidátce Demokratické strany.

Kamala Harris 1.31
Donald Trump3.09
Tipsport prezidentské volby USA 2024 - Harris vs. Trump
Zdroj: nbcnews.com

Kurzy na všech 50 států USA

U Tipsporti si můžete vsadit i na to, jak dopadnou volby prezidenta v každém z 50 států USA. U některých, kde jsou výsledky téměř jisté, je ale možnost vsadit pouze na jednoho kandidáta.

Kurzy na všechny státy naleznete zde.

Nejzajímavější jsou ale kurzy na volby v 7 státech, které mohou být pro celkový výsledek klíčové. Říká se jim swing states a Republikání i Demokraté v nich mají velmi podobný počet příznivců.

Swing states

Klíčovou roli by tak v letošních volbách mohly sehrát státy Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Severní Karolina, Pensylvánie a Wisconsin.

V tabulce se můžete podívat na kurzy na Trumpa a Harris v těchto 7 státech. Velmi vyrovnané jsou především kurzy v Pensylvánii, kde mají oba dva kandidáti prakticky stejnou šanci na úspěch.

TrumpHarris
Arizona1.303.15
Georgia1.422.61
Michigan1.841.84
Nevada1.881.80
Severní Karolina1.452.52
Pensylvánie1.702.01
Wisconsin1.801.88

Další politické sázky u Tipsportu

Tipsport během roku neustále přináší kurzy na různé druhy voleb v Česku i zahraničí, pravidelně se u něj dá sázet např. na volby do Poslanecké sněmovny, do Senátu, do krajů nebo do Evropského parlamentu.

Ze zahraničních voleb byly letos v nabídce např. volby v Rakousku nebo Německu, aktuálně jsou vypsané kurzy na to, kdo bude příštím lídrem Konzervativní strany ve Velké Británii. Aktuální nabídku politických kurzů najdete na webu Tipsportu vždy pod záložkou Společenské sázky.

Zdroje: tipsport.cz, nbcnews.com