Kde sledovat americké volby online

VSAĎTE SI na voLby s bonusEm

VoLby

USA

českO

TOP Bonus

Články

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Už 5. listopadu se uskuteční volby prezidenta USA a brzy se tak dozvíme, kdo vystřídá Joe Bidena. Podívejte se na přehled možností, kde sledovat americké volby online, ať už jde o předvolební debaty nebo sčítání hlasů.

Kde sledovat americké volby

Možností, kde sledovat americké volby je u nás celá řada, pečlivě se jim věnují nejen zahraniční, ale i česká média. Ještě před volbami můžete sledovat živě debaty kandidátů, ve kterých se spolu střetnou Kamala Harris a Donald Trump.

V den konání volby prezidenta USA pak budete moci sledovat živé sčítání hlasů, podobně jako je tomu u českých voleb. Pokud chcete sledovat volby v češtině, můžete se spolehnout na vysílání zpravodajských stanic ČT 24 a CNN Prima News.

V článku najdete

Americké volby v televizi

Americké volby v televizi se u nás dají sledovat na celé řadě programů. Podrobně se jim věnují především zpravodajské stanice, ať už ty české, jako je ČT24 nebo CNN Prima News, tak i zahraniční v čele s americkou CNN nebo britskou BBC News.

V nabídkách poskytovatelů placené digitální televize se u nás dá naladit spousta zahraničních zpravodajských kanálů, kromě výše jmenovaných např. Euronews, Deutsche Welle, France 24 a mnoho dalších.

Ze slovenských jsou pak v Česku dostupné především veřejnoprávní STVR 24 a komerční TA3, naladit se ale dá i JOJ 24.

Americké volby online na Prima+

Seriál videí o amerických prezidentských volbách můžete sledovat také na streamovací službě Prima+, dostupný je i v její bezplatné verzi. Nabízí např. záznamy debat kandidátů s českým překladem nebo videa z primárních voleb, kde se rozhodovalo o kandidátech.

Americké volby na internetu

Možností, jak sledovat americké volby na internetu je prakticky nekonečné množství. Věnují se jim i české zpravodajské portály, jako je např. iDnes, Seznam Zprávy, Novinky nebo Aktuálně.

Nejvíce informací, aktualit a zajímavostí o volbách prezidenta USA ale najdete na amerických webech, kde pravidelně přinášejí aktuální průzkumy preferencí a podrobné informace o předvolební kampani obou hlavních kandidátů.

Naleznete je např. na CNN.com, 270towin.com, NYTimes.com nebo projects.fivethirtyeight.com.

Předvolební debaty v USA

Nedílnou součástí voleb jsou předvolební debaty, které mají v USA velmi dlouhou tradici a velmi vysokou sledovanost. Letos byla velmi zajímavá debata Trump vs. Biden, ve které předvedl současný prezident USA velmi špatný výkon, což se hned projevilo na jeho kurzech, které prudce stouply.

Za sebou už ale máme i první debatu Donalda Trumpa s Kamalou Harris, ve které už byla demokratická kandidátka bývalému prezidentovi daleko silnějším soupeřem a po jejím dobrém výkonu na ni kurzy naopak klesly. Zároveň tak mírně stouply kurzy na Trumpa.

VIDEO: Debata Trump vs. Harris

Sčítání hlasů online

Nejnapínavější částí voleb jsou vždy sčítání hlasů, což dobře známe i z domácích parlamentních nebo prezidentských voleb. Těm v USA se říká americká volební noc a jde o dlouhé kontinuální vysílání, které začíná kolem půlnoci našeho času a končí obvykle v brzkých ranních hodinách, kdy by měl být znám vítěz.

Také letos můžete sčítání hlasů online sledovat v televizi na CNN Prima News nebo ČT24, případně v jiných jazycích na spoustě zpravodajských zahraničních kanálů. Alternativou jsou samozřejmě zpravodajské weby, které se budou průběžným výsledkům věnovat také.

Vsaďte si na americké volby online

Na letošní americké prezidentské volby si můžete i vsadit, kurzy jsou vypsané u všech českých sázkových kanceláří. Tipnout si můžete na všech 6 oficiálních kandidátů, u Fortuny jsou navíc vypsané i kurzy na vítěze v jednotlivých státech.

Vsaďte si na volby prezidenta USA a získejte bonus zdarma! Všechny sázkovky uvedené v tabulce níže dávají vstupní bonus každému novému hráči jen za samotnou registraci. Můžete si tak vsadit na prezidenta bez rizika.

Tipsport kurzy300 Kč bez vkladuBonus
Betano cz350 Kč bez vkladuBonus
Chance kurzy200 Kč zdarmaBonus
iFortuna kurzy6000 Kč bez rizikaBonus
18+ Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Zdroje: tipsport.cz, ifortuna.cz, youtube.com, wikipedia.org