Ivan Korčok – kandidát na prezidenta SR: životopis, rodina, kurzy

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Volby prezidenta Slovenska skončily, Ivan Korčok sice první kolo vyhrál, ve druhém už ale více hlasů získal jeho soupeř. Podívejte se, jaký je životopis Ivana Korčoka, kde všude ve své bohaté kariéře působil, na základní informace o jeho rodině, nebo jaké na něho byly vypsané kurzy.

Ivan Korčok

Prezidentské volby se konaly cca půl roku po parlamentních, Ivan Korčok postoupil do druhého kola, když získal 42,51 % hlasů. Ve druhém kole ale neuspěl, získal jen 46,88 % a prezidentem se tak stal Peter Pellegrini.

Korčok Ivan

Ivan Korčok přehled

Podívejte se na základní informace o Ivanu Korčokovi v přehledné tabulce.

KandidátIvan Korčok
Datum narození4. dubna 1964
Předchozí funkceministr zahraničí Slovenska
Navrhující strananezávislý kandidát
Podpora dalších stranPS, SaS, KDH, Demokrati, Most-Híd, MES, OKS
Kde si vsaditTipsport, Fortuna, Chance, Betano, Sazkabet

Korčok kandidát na prezidenta životopis

Ivan Korčok je přední slovenský diplomat a politik, který se narodil 4. dubna 1964 v Banské Bystrici. Ve volbách kandidoval na základě více než 40 000 podpisů od občanů jako nezávislý, podporu mu ale vyjádřilo hned několik stran (PS, SaS, Demokrati atd.).

Ivan Korčok vzdělání

Základní školu a první dva roky gymnázia absolvoval Ivan Korčok v rodné Banské Bystrici, následně pokračoval ve studiu na sportovním gymnáziu v Bratislavě, kde i odmaturoval.

Po maturitě absolvoval studia na Ekonomické univerzitě v Bratislavě, po revoluci pak pokračoval postgradiálním studiem na Institutu mezinárodních vztahů na bratislavské Univerzitě Komenského.

Ivan Korčok kariéra

Kariéra Ivana Korčoka je nesmírně bohatá, politice se začal profesně věnovat v roce 1992 na Ministerstvu mezinárodních vztahů SR, pak byl tři roky tajemníkem na velvyslanectví v Bonnu.

Řadu let působil v různých pozicích na Ministerstvu zahraničních věcí,nejdříve jako mluvčí, později jako státní tajemník a nakonec přímo jako ministr.

Spoustu zkušeností má Korčok ze zahraničí, pracoval jako poradce na velvyslanectví ve Švýcarsku, v letech 2005 – 2009 byl velvyslancem Slovenska v Německu a v letech 2018 – 2020 v USA.

Ivan Korčok rodina

Ivan Korčok je od roku 1988 ženatý, jeho manželka se jmenuje Soňa a mají spolu dva syny, Viktora a Marka.

Ivan Korčok kurzy na prezidenta

Zajímavě se vyvíjely kurzy na prezidenta Slovenska, první kolo Korčok trochu překvapivě vyhrál se slušným náskokem na Pellegriniho. Před druhým byl naopak podle kurzů mírným favoritem a opět volby dopadly opačně.

Tipsport kurzy na volby

Tipsport kurzy na volby vypisuje pravidelně, nechyběla tak u něj ani možnost vsadit si na to, že Korčok Ivan se stane prezidentem Slovenska.

Kromě prezidentských voleb na Slovensku má Tipsport v nabídce i kurzy na prezidenta USA a jiné politické sázky.

Tipsport kurzy Ivan Korčok

Tipsport kurzyIvan Korčok – vítěz prezidentských voleb1.73

Kurzy na volby Chance

Kurzy na volby Chance jsou stejné jako u Tipsportu, i u této sázkové kanceláře jste si tak mohli vsadit nejen na prezidentské volby na Slovensku, ale i na jiné politické události doma i ve světě.

Vsadit jste si mohli na celkového vítěze, širší nabídku kurzů měla vypsanou sázková kancelář Fortuna.

Chance kurzy Ivan Korčok

Chance kurzyIvan Korčok – vítěz prezidentských voleb1.73

Betano sázky na volby

I sázková kancelář Betano sázky na volby nevynechává, mohli jste si tak u ní tipnout, kdo se stane novým slovenským prezidentem.

Betano má obecně velmi širokou nabídku politických sázek, lze si tak u něj vsadit i na volby v Austrálii, Kanadě, Rumunsku nebo Švédsku.

Betano kurzy Ivan Korčok

Betano kurzyIvan Korčok – vítěz prezidentských voleb1.80

Ivan Korčok kontakt

V následující tabulce uvádíme přehled kontaktů na Ivana Korčoka, kandidáta na prezidenta SR.

Webivankorcok.sk
Facebookivan.korcok
Instagramivankorcok
YouTube@Ivan.Korcok
Twitter (X)twitter.com/ivankorcok
E-mailinfo@ivankorcok.sk
Kontaktní adresaIvan Korčok, P.O.BOX 9/B, 810 00 Bratislava

Prezidentské volby Slovensko 2024

Prezidentské volby Slovensko 2024 se konaly začátkem jara, 1. kolo se uskutečnilo v sobotu 23. března. O vítězi rozhodlo 2. kolo, které bylo přesně o 14 dní později, tedy v sobotu 6. dubna.

K volbám na Slovensku může jít každý, kdo nejpozději v den konání voleb dosáhl věku 18 let. Aby se člověk mohl stát prezidentem, musí mít v den volby alespoň 40 let.

Mandát slovenského prezidenta trvá 5 let, hlava státu Slovenska může být zvolena maximálně ve dvou volebních obdobích po sobě. Oba poslední prezidenti – Andrej Kiska i Zuzana Čaputová – se ale rozhodli podruhé nekandidovat.

Zdroje: wikipedia.org, ivankorcok.sk, tipsport.cz, chance.cz, betano.cz