Peter Pellegrini -prezident SR: životopis, rodina, kurzy

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Peter Pellegrini vyhrál prezidentské volby na Slovensku a stal se novou hlavou státu. Podívejte se na souhrn nejdůležitějších informací, stručný životopis, kariéru, kurzy na vítězství nebo kontakty na Petera Pellegriniho.

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini se po podzimních parlamentních volbách na Slovensku stal předsedou Národní rady, i když mohl být i premiérem. Na nabídku na koalici s Progresivním Slovenskem, Svobodou a Solidaritou a KDH ale nekývl.

Prezidentské volby na Slovensku byly pro Pellegriniho příležitost, jak získat zatím svůj nejcennější post. Ze všech kandidátů na prezidenta měl podle prognóz největší šance na vítězství.

V prvním kole ale s poměrně slušným náskokem vyhrál Ivan Korčok a tak druhé kolo slibovalo napínavý souboj dvou výrazných osobností slovenské politické scény.

Bookmakeři těsně před volbou mírně favotizovali Korčoka, Pellegrini ale získal 53,12 % hlasů a 2. kolo vyhrál. Pomohla mu zřejmě i – na slovenské poměry – vysoká volební účast.

Pellegrini Peter

Peter Pellegrini přehled

Souhrn základních informací o kandidatuře Petera Pellegriniho v přehledné tabulce.

KandidátPeter Pellegrini
Datum narození6. října 1975
Aktuální funkcepředseda Národní rady SR
Navrhující stranaHLAS-SD
Podpora dalších stranSMER-SD
Kde si vsaditTipsport, Fortuna, Chance, Betano, Sazkabet

Pellegrini prezident Slovenska životopis

Peter Pellegrini je přední slovenský politik, předseda levicové strany HLAS-SD a do okamžiku zvolení také předseda Národní rady SR. Na prezidenta ho navrhli poslanci jeho strany HLAS-SD. Podporu měl také od nejsilnější vládní strany Smer-SD.

Peter Pellegrini vzdělání

Peter Pellegrini má titul Ing., vystudoval hned dvě vysoké školy. Na Univerzitě Mateje Bela v Banské Bystrici obor finance, bankovnictví a investování a na Technické univerzite v Košicích Ekonomickou fakultu. Po ukončení studií se věnoval podnikání.

Peter Pellegrini kariéra

Do politiky vstoupil Pellegrini v roce 2000, kdy se stal členem strany SMER-SD, hned o dva roky později se stal asistentem poslance Ľubomíra Vážného. Od roku 2006 je poslancem, zvolen byl hned 4x, v letech 2006, 2010, 2012 a 2020.

Peter Pellegrini zastával celou řadu významných funkcí, v roce 2014 byl ve Ficově vládě ministrem školství, následně se stal předsedou Národní rady SR. V letech 2018 – 2020 byl předsedou vlády.

V roce 2020 Pellegrini odešel ze Smeru a založil novou stranu HLAS-SD, kde se stal jejím předsedou. V posledních parlamentních volbách s ní pak získal 14,70 % a vstoupil do vlády se Smerem a SNS, zároveň se znovu stal předsedou Národní rady SR.

Peter Pellegrini rodina

Rodiče Petera Pellegriniho jsou oba v důchodě. Jeho matka se jmenuje Eva, pracovala jako učitelka na základní škole a je jí 63 let. Otec se jmenuje Otto, živil se jako automechanik a je mu 64. Kromě nich má Pellegrini ještě sestru Evu.

Peter Pellegrini nemá žádné děti ani není ženatý.

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini se svými rodiči (Zdroj: FB Petera Pellegriniho)

Peter Pellegrini kurzy na prezidenta

Pokud jste věřili, že vyhraje Peter Pellegrini, kurzy na prezidenta na něho před 2. kolem byly mnohem vyšší než před 1. kolem volby. Téměř stejné šance měl podle bookmakerů i Ivan Korčok, jenž první kolo vyhrál se ziskem 42,51 % hlasů.

Kurzy na volby Tipsport

Kurzy na volby Tipsport zahrnovaly i sázky na prezidentské volby, kde jste si na úspěch Petera Pellegriniho mohli vsadit ve výhodném kurzu.

Pokud u něj ještě nejste zaregistrovaní, tak neváhejte, jako nový klient dostanete bonus 300 Kč jen za založení účtu.

Tipsport kurzy Peter Pellegrini

Tipsport kurzyPeter Pellegrini – vítěz prezidentských voleb2.08

Chance kurzy na volby

Chance kurzy na volby vypisuje rovněž, vzhledem k tomu, že patří pod stejného majitele jako Tipsport, tak jsou jejich nabídky i kurzy shodné.

Také u Chance lze získat bonus, jako novému klientovi vám dají 200 Kč, za které si hned můžete vsadit.

Chance kurzy Peter Pellegrini

Chance kurzyPeter Pellegrini – vítěz prezidentských voleb2.08

Betano politické sázky

Sázková kancelář Betano politické sázky nabízí na velmi široké spektrum událostí, dá se zde sázet i na volby v zemích, které ostatní české sázkové kanceláře nenabízejí.

A samozřejmě i Betano má připravený bonus pro ty, co se u něj nově zaregistrují. Jen za ověření účtu u něj dostanete 350 Kč.

Betano kurzy Peter Pellegrini

Betano kurzyPeter Pellegrini – vítěz prezidentských voleb1.90

Peter Pellegrini kontakt

Veškeré oficiální kontakty na Petera Pellegriniho – adresa, webové stránky, sociální sítě:

Webpeterpellegrini.sk
Facebookpellegrini.peter
Instagrampeter_pellegrini
YouTube@PeterPellegrini1
E-mailpeter.pellegrini@nrsr.sk
Kontaktní adresaPeter Pellegrini, Bakossova 33, Banská Bystrica, 974 01

Prezidentské volby Slovensko 2024

Letošní prezidentské volby Slovensko 2024 se konaly v sobotu 23. března, kdy bylo na programu 1. kolo, 2. kolo se pak uskutečnilo o dva týdny později, v sobotu 6. dubna.

Peter Pellegrini se stal prezidentem Slovenska na dalších 5 let a vystřídá tak ve funkci Zuzanu Čaputovou, která se rozhodla, že tento post už obhajovat nebude.

Zdroje: wikipedia.org, tipsport.cz, chance.cz, betano.cz